Kulinarny zawrót głowy

3 czerwca 2017


Festiwal Smaków to prawdziwa uczta dla miłośników kulinarnych tradycji i rękodzieła.

 

Na Festiwalu Smaków czekają regionalne wędliny i pieczywo, obwarzanki, certyfikowane oscypki, sery owcze i krowie, gołka, naturalne przyprawy, chrzany i przetwory warzywne, konfitury, miody, oryginalne chałwy i ciasta greckie, regionalne alkohole – wina, nalewki i piwa, naczynia gliniane, pamiątki i biżuteria, szkło ozdobne, haftowane obrusy i chusty, rzeźba, ceramika oraz obrazy.

Podczas tegorocznej edycji Dni Radomska mieszkańcy mogą również odwiedzić strefę food trucków, gdzie spróbować można kuchni wielu rejonów świata. Natomiast jutro na fanów dobrego jedzenia czekać będzie radomszczańska zalewajka, tatarczuch, kasza ze skwarkami i kugiel z Przedborza.